Saturday, October 29, 2005

VANT KASKE NAAR DE MUUR

Alle vooruit, dan toch eens goed kunnen slapen (of wast door al die cocktails van gisterenavond? Nog beland aan den toog met een koppel uit Berlijn, alletwee ook rechten gestudeerd, pom pom... Neenee, het viel reuze mee, toffe mensen) Deze morgen eerst ontbeten en dan met een taxi naart station. Toffen taxichauffeur trouwens (het afbieden lukt ondertss al aardig :-)
Ticketje gekocht in derde klasse voor 15 B pp richting Ayuthaya en dan binnen een half uurtje de trein op... normaal gezien toch. bleek dat die plots volzet was en we moesten wachten tot 2 u. Daar stonden we weer met al onzen bazaz (deja vu Amerika...) Ok toch maar besloten te wachten. Tot dat een of andere toeristengids ons in de gaten kreeg en ons vertelde dat het niet te doen was als toerist de trein te nemen in derde klasse, en zeker ni met al onze bagage want dat is een wagon met alleen maar rechtstaande plaatsen, heel druk en veel dieven. We dachten ook eens iets goed gevonden te hebben voor 15 B. Hij nog geprobeerd iets te regelen in 2e klasse maar njet...
Hij stelde voor om met de bus te gaan dat zou dan 150 pp zijn, alle vooruit met de geit, ons tickets van 15 B terug ingeleverd (da gaat dus ginder tot een uur na vertrek) en die vent had zelfs ne tuk tuk voor ons geregeld naart busstation. Alles komt dan toch goed dachten we, maar zet da tuktukske ons toch weer ni af bij nen tat zeker... Om zot te worden! (daar kreeg hij weer gratis benzine) We werden daar weer binnen getrokken en ze wilden heel onze reis weer arrangeren. Wij al goe pissed (da viel wel op denk) en ons probleem van de trein uitgelegd. Wat bleek, volgens dat meisje was er helemaal geen probleem met derde klasse en er zijn daar wel zitplaatsen. Da meende ni, en gelooft het of ni, wij weer een tuk tuk in, en terug naar de trein. En die toeristengids zag ons weer afkomen...
We moesten nog wel wa wachten, dat waren we ondertss wel gewoon. Het was nog wel tof, er was daar juist ne fotoshoot bezig met een thais model. Die fotograaf had wel 8 assistenten rond zich, plus dan nog de visagisten en stylisten. (en da werk doe marie altijd op haar eentje)
Den trein op en ja er waren zitplaatsen. Heel warm en weinig plaats. De mooie uitzichten maakten veel goed Hebben zelfs een nieuw vriendinnetje bij, een thais kindje, wel omgekocht met een snoepje ;-)
Aangekomen, de ferry (alle, eerder een rot bootje dat elk moment kon zinken) genomen. Ayuthaya is een stadje omringd door een rivier. Na een vermoeiende wandeling terechtgekomen bij Lotus guesthouse. Echt de moeite, een waauw-gevoel. Een oud vrouwtje dat ons met open armen ontving, we kregen een kamer met balkon en zicht op een grote tuin met vijver. 's Avonds nog goed gaan eten in een plaatselijk restaurantje.
en nu zitten we hier, in een lokaal internetcafeeke, waar de hele thaise jeugd heeft verzameld om van die aggresieve computerspellekes te spelen, en wij dan... vollen bak sfeer, wat had je anders gedacht?!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home