Sunday, October 30, 2005

MONT VENTOUX feat. THAILAND

Gisteren nog even in een plaatselijke bar beland en weer in de cocktails gevlogen, voor ons ist ook zaterdagavond! Op ons terras nog even zeeslag tussen de muggen en boven onze kop zeker 30 salamanders.
LANG LEVE DEET !
Tot de volgende morgen, gisterenavond nog vol lof over den deet, vandaag al heel wa minder. Marie staat helemaal vol muggenbeten, Seb niks. Amai en krabben zene!
Ontbeten op ons prive-terraske en dan mentale voorbereiding op onze fietstocht. Jaja, fietsen gaan huren en dan het stadje in op zoek naar de ruines van de tempels, waar het in deze streek om draait. Op zoek naar gepaste fiets voor onze lengte, die thaikes zijn echt wel dropkes. Zadels opt allerhoogste gezet (leek voor ons nog steeds ne fiets voor iemand van de lagere school maar soit) De baan op en daar reden we. Het moet precies echt wel een raar zicht geweest zijn, want iedereen maar lachen met ons.
Telkens de Seb wilde remmen, ging hij bijna overkop, zijn remblokskes bleven steeds aan zijn wielen plakken. We gingen eens echt ne goeien tour maken, maar dat was buiten de hitte gerekend...
Eerste stop bij een ruine, allemaal resten van een tempel en buddha's, wel leuk om te zien en in te wandelen en vooral omdat er een gewezen geschiedenislerares bij was natuurlijk, aan Marie haren uitleg zal het zeker ni liggen!!! Dan beland op een plaatselijk marktje, wat ze daar allemaal verkopen, we willen gewoon ni weten wat ht allemaal was.
Fuck, weer int zak gezet met ons ijsje, dachten er eindelijk mee weg te zijn, we bieden zelfs al af op een stukje ananas van 10 B. Achteraf wel lachen...
Dan maar terug op onze stalen ros, ja das echt wel de naam, maar hij reed. Terug nen tempel in met weer ne reuze Buddha (we denken echt dat er eerst het beeld was en dan dan den tempel errond gebouwd, maar we hebben besloten er gewoon niet meer over na te denken, lijkt ons het beste!) Al di thaise bevolking weer in trance voor die buddha en maar buigen. Ze hadden ook allemaal een doosje stokjes vast waar ze als ne zot mee aant schudden waren en da maakt lawaai!! De Seb wist weeral recht waarom ze dat deden ( heeft ondertss Marie haar job als lerares overgenomen, maar geen paniek, enkel als interim) Dus ze schudden tot er 1 stokje uitvalt (en er valt er steeds maar 1 uit) en daar staat dan ne nr. op. Daarmee gaan ze dan naar een bureauke en krijgen ze naargelang de nr. een spreuk en die moeten ze dan weer al knielend gaan opzeggen voor vader Buddha, jawadde...
Dan nog even iets gaan eten bij den Tony (spring rolls en cheeseburger) en dan met het fietske naar 'huis' (Marie nog snel gedemarreerd maar de Seb toch nog op de meet gewonnen)
Even douchen en uitblazen en dan den tuk tuk in voor de night tour langs alweer de ruines, pfff... Maar we konden echt geen nee zeggen want het lief oud vrouwke van de guesthouse had da speciaal voor ons geregeld (het is echt wel een schatje, zo viendelijk! Ze is zelfs al in Brussel geweest. Binnen twee dagen moet ze naar Bangkok een lezing geven gaan geven op de unief aan de faculteit geneeskunde over leukemie. Ze was vroeger zelf ne prof, ni niks he...)
Alle tuk tuk in samen met 2 amerikaanse meiden, die heel den tijd aant giechelen waren (het zal maar drie u. duren) De eerste tempel dan, wel mooi, het was ondertss donker aant worden en met de avondzon erop...
Marie werd heel den tijd lastiggevallen door mensen die haar nastaarden en aanwezen. Het hek was helemaal van de dam toen ouders begonnen te vragen hun kinderen samen met haar te fotograferen (zou het toch door haar lengte komen? Neenee, we houden het maar bij het BV-schap van in de GVA, bedankt An, we wisten niet dat ern Thaise editie was. In het begin nog wel grappig, maar op den duur... Zet nen tempel rond Marie en nen Buddha is er niks tegen!!)
Tuk tuk terug in en nu gelukkig geen tempel maar richting olifanten, er was juist een baby-olifantje geboren, kei schattig. De Seb zijn vadergevoel kwam boven... (NO PANIC MA!)
Dan weer naar de tempels ongeveer 7 u. nu en echt al donker, het was wel mooi omdat ze belicht waren, maar na een hele dag erop te kijken hadden we onze buik ervan vol en er stonden er nog 3 op het programma.
Uiteindelijk nog beland op de nightmarket waar we een pannekoekachtig iets hebben gegeten met tonijn. Te voet naar huis, onze pijp was echt wel uit. Dagboek en kasboek regelen en dan zzzzzzzzz...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home