Saturday, December 24, 2005

De feestdagen

We waren het al bijna vergeten maar ondertussen is december zo goed als gepasseerd, dus it's christmass-time!!
Oei, moet het dan niet sneeuwen of op z'n minst heel koud zijn? De zon schijnt en het wordt hier pas donker om half tien... niet echt zoals wij het gewoon zijn thuis. En dan nog vooral het overleven zonder de Stanny is raar. Alle chance dragen de winkeljuffen hier massaal kerstmutsen of we zouden het nog niet geloven dat jezuske hier ook geboren is...



24-25 december...

De dag begonnen met een stevige wandeling: the rainbow mountain walkway. Amai, amai... we zitten echt wel in Nieuw Zeeland nu, landschappen a la Lords of the ring in overvloed (afgewisseld met gehijg en gezucht: "zijn we'r bijna, is't nog ver...").
Teva's allemaal goed en wel maar binnenkort toch eens bij de salvation army gaan zien of er geen walking boots in aanbieding staan.
Tegen de middag verder gereden richting Taupo. Nog snel even halt gehouden bij de Huka Falls, in 1 woord: krachtig! Daar kunnen die watervallen van in Thailand nog iets van leren. En wie zit daar rustig vant zonneke te genieten op de parking, Marleen... my soulmate, partner in crime, samen met Marjan. Zitten hier ook vast voor enkele maanden zoals ons, daarom afgesproken om met z'n vieren de feestdagen door te brengen. Na de eerste wilde verhalen te hebben uitgewisseld samen gaan shoppen in de Pack' n Save (if the price would be lower, it would be Pack'n Free), de plaatselijke Aldi van hier. Onder het motto: 't is maar ene keer kerst dus het mag al is iets meer zijn de kar volgeladen! Zalm, kippebillekes, worstjes, hamburgers... alles wordt op den BBQ gezwierd. Eten tot ge ni meer kunt! Zo moet da toch bij kerst?! Dus houden we ons daar de 25e ook maar mee bezig! Elks een feesthoedje op, om toch een beetje een kerstgevoel op te wekken. Een gratis camping aan de Waikato rivier. Mooi plekske... en maar tetteren natuurlijk... :-)



26 december...

boxingday vandaag, van waar het komt weten we niet maar in ieder geval, het is het engelse woord voor tweede kerstdag en dus ook voor de SEB ZIJN VERJAARDAG!!
Hip hip hoera, 26 jaar... en ne skydive erboven op! Alleen, 't zal voor een andere keer zijn, opgestaan in gietende regen, Marie al lichtjes content :-)
In de namiddag kwam het zonnenke er toch nog door dus maar gaan wandelen rond 'the craters of the moon', een thermo-actief gebied waar de stoom uit de grond komt. Nog een crem-gelaske en 't was al weeral tijd om aan het avondeten te beginnen:
champagne
scampies
chocolademouse
...



27 december...

hier se, de Seb se...

... IK SPRING UIT EEN VLIEGMACHIEN!!

Deze morgen vroeg uit de veren om Lake Taupo te bewonderen vanaf 12.000 voet hoogte. Eerst een formulier invullen met adres en telefoonnummer van de ouders, voor moest er iets gebeuren... de weegschaal op, overallekes aan, brillekes op en dan op z'n windkracht 10's naart vliegtuigske. Lachen geblazen, maar wel met een licht gekookt eitje...
Deurke dicht en we stijgen op, en we BLIJVEN maar stijgen, een half uur aan een stuk. Waar zijn we aan begonnen, in godsnaam...
Deurke open, de eerste mens valt er uit. Oei, dat gaat precies nogal snel, heel snel... Marleen haren toer... en dan AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA skydive Marie tuimelt het luchtruim in... Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa is me daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... 45 seconden vrije val! Dit is FUN! En maar kressen...
Na mij volgen twee chinesen, Marjan en dan de Seb! Zaaaalig...
PLOP, parachute open en langzaam naar beneden vliegen... genieten van al hetgene daar beneden. Geland... en oef, ni ALLES VOL :-)
Ik wil nog eens...
Maar 't is gepasseerd, voor 139 dollar maar meer dan de moeite waard!!



...alles onder control, ma en pa!!



28 december... (the day after)

Lake Taupo gelaten voor wat het was en verder het land ingereden. Bongo op kop, Magda in achtervolging. Magda = witte marginale mazda van Marleen en Marjan, al meer kosten aan gehad dan het ding eigenlijk waard is :-)
Uiteindelijk aangekomen in Owhango, een dorpje te vergelijken met Deureind... Hadden via de Fons, vriend van Valerie, een adres gekregen van mensen die hier al jaar en dag wonen. Rob en Annemie. Ze hadden een huis 'op overschot' dat wij gerust voor een tijdje mochten gebruiken... en dat zagen Marleen en Marjan ook wel zitten. Dus wij met z'n vieren daar gaan aankloppen en werden met open armen ontvangen!!
Douche, ijskast, computer, tv, video... noem maar op.
Een waar paradijs voor trippers!



29 december...

terug tijd voor een beetje actie...
Een 40 km ten noorden van Owhango is het Tongariro National Park gelegen, waar je de tongariro crossing kan doen. Een 8-uur durende wandeling door weer en wind en een ongelooflijk landschap. Een MUST DO.
En dat zagen we wel zitten, maar niet op onze teva's of de pumakes. Dus wij naar de eerstvolgende stad gereden op zoek naar walking boots, en gevonden ook! Groene rubberen botinnen en een ieders een paar geite wolle sokke, net echt en content dat we waren...
Ineens inkopen gedaan voor onze crossing van morgen: brood, appels, bananen, drinkskes, water, chocolade.
Nog even onze boots gaan inlopen en we zijn er klaar voor...
Althans dat dachten we toch...
Een wandeling van 7 km om wat te oefenen, na een goed uur hadden we door dat we 'per ongeluk' die van 42 km hadden genomen. Lap, en ondertussen ook al iets minder euforisch over onze nieuwe aanwinst, Marie blijnen en de Seb zeer aan z'n knokels...
Wist de Rob ons ook nog even te vertellen dat er vorige week een man onvoorbereid aan de crossing was begonnen en half dood was terug gevonden... slik!



30 december...

...geen crossing vandaag!



31 december...

DOORDOEN!!
Omdat Rob en Annemie dit jaar samen 100 jaar werden, gaven ze een groot feest! Voor 100 man en wij waren erbij! Een beetje als de attractie van de avond natuurlijk, maar kon ons niets schelen. Punch als aperitief, BBQ met zelfgeschoten hert en bier en wijn a volente... echt op z'n Nieuw Zeelands! De Seb ontpopte zich als dj van dienst en de rest maar shaken!
DRIE TWEE EEN...
GELUKKIG NIEUWJAAR!!!
Iedereen drie kussen en laat die champagne maar knallen!
Nog een paar uur verder gedanst en dan moe maar voldaan in ons vanneke gekropen...


nieuwe foto's zijn toegevoegd ...

4 Comments:

Blogger marleen said...

Bronvermelding vergeten Marie? ;-)

Greetz...

en tja: chillen, boozen en cruisen maar!

See U2 (...) on the south-island!

10:13 PM  
Blogger seb en marie said...

ok dan

2:26 PM  
Blogger philippe en laura said...

hey! efkes geleden al... int oosten van cambodia paar weken geen internet gezien, dus was effe bijlezen
nen auto kopen, tis ne rommel. ik heb in kaapstad toen ook miserie gehad. hopelijk houdt uwe bongo het ook uit tot het einde, maar da zal wel.
zitten nu in zuiden van laos, nog 3 weken op ons visum over en dan thailand in, eindelijk e paar maanden platliggen opt strand en duiken. t zal nodig zijn

amusement nog en miss tot ergens in de `buurt`

1:17 AM  
Blogger William said...

Hey Seb en Marie,

Ik las net toevallig nog eens een stukje van jullie reisverslag in Nieuw Zeeland en ik kreeg spontaan zin om terug te vertrekken.
Wij hadden halvelings gedacht jullie tegen te komen met de straatfeesten, maar helaas.
Hoe is alles met jullie?
'T zou leuk zijn om binnekort misschien eens af te spreken om een terraske te gaan doen of zo...
Als ge tijd en goesting moest hebben laat ge maar iets weten.

Groetjes Sjauke en William

sjaukevloeberghs@gmail.com
freakywillie@gmail.com

4:13 PM  

Post a Comment

<< Home