Wednesday, March 22, 2006

Dolfijnzwemmen

Wetsuit aan, brilleke op, flippers aan de voeten en snorkel in de mond... want wij gaan zwemmen... TUSSEN DE DOLFIJNEN!

6.30AM... Kentucky Fried Chicken, zoals elke dag ondertussen.
Maar waar is iedereen? Enkel onzen Bongo en nog een rood autootje van twee duitse meisjes stonden op de parking.
Lap! Geen werk vandaag, het had vannacht geregend en naart schijnt mag er niet geplukt worden als de druiven nat zijn... daar stonden we dan, 's morgensvroeg. Buiten werken is er hier niet veel te doen in Blenheim en om de hele dag in onze van door te brengen zagen we niet zitten.
Even informeren of er vandaag nog plaats is voor het dolfijnzwemmen... en ja hoor, de volgende twee weken waren volgeboekt maar op de boot van half 9 was er nog juist plaats voor twee. Joepie!!
Maar halen we dat nog wel? Ondertussen was het het zeven uur gepasseerd...

Race tegen de klok naar Kaikoura, 170 km verderop. Seb volle gas, Marie hong ondertussen aan de telefoon met Tracy van de informatiedesk om de boot tegen te houden... op zich al spannend genoeg! Een half uur te laat en 12 boze blikken maar we hadden het gehaald en tien minuten later zaten we op volle zee, op zoek naar de 'dusky-dolphins'... alleen, waar zijn ze?? Het duurde lang en de kapitein en z'n crew begonnen al wat zenuwachtig rond zich heen te kijken.
Tot de Seb riep...
"I saw some"
Wat zei je Seb?
"I saw some dolphins!!!"

En hij had gelijk!
WOW!!! Een kolonie, kudde, zwerm of school (?) van wel 100 "dusky dolphins" in de open zee! Hun vinnekes boven het water en WOEPS... daar doet er al ene ne salto!

Nog snel even een briefing om te benadrukken dat wij daar waren om de dolfijnen te entertainen en niet andersom en dat het geen afgerichte beesten zijn, maar beesten in het wild en dat we zoveel mogelijk 'dolphin like' moesten zijn... en dan was het aan ons!

Het bootje legt z'n motor stil als we met zo'n 14 zwemmers vanachter zitten te wachten op den hoorn... en PLONS... wij gaan op dolfijnenjacht!!! Here we goooooooow...
We zwemmen richting dolfijntjes... PFFT wa een stroming! BRRR al die vinnen komen pijlsnel mijne kant uit! AAAAH Komen die zo dicht?! Die bijten toch ni??? En er zit toch genen haai tussen??
Hupsa, hoofd onder water en ZOEF... op ne meter afstand zwemmen ze onder onze buik voorbij! JIEHAAA Wa is dees seg?!
Snel snel... waar zijn er nog? Zoveel vinnekes... weet ni waar eerst te kijken. Voor we het weten gaat den hoorn weer af en moeten we terug naar het bootje.
Met de poep vanachter op het randje, want we gaan ze terug inhalen...En hup TOOOEEET... Het startschot wordt weer gegeven. PLONS... we krijgen de smaak stevig te pakken! Kom hier dolfijntjes! Ploeter ploeter met m'n eigen flippers... en ze zijn er: zoef-zoef... spring-spring... en WOW! Echt geen woorden voor. Onder het water beperkt het zicht zich spijtig genoeg maar tot ne goeie meter... maar de dusky's vinden ons wel tof en laten zich van hunne beste kant zien. Tijdens de briefing hadden ze ons ook wijs gemaakt dat we hun aandacht konden trekken door geluidjes te maken of te zingen, dus maar eens proberen. De seb koos voor lalalalalalalaaa..., ik ging voor "En Sarie Marijs..." maar toen ik aan de strofe kwam van: "En sarie marijs, die zakte door het ijs, en kwam op de bodem terecht. Er kwam een krokodil, en die beet in haren bil..." ben ik toch ook maar overgeschakeld op het lalalalalalaa van de Seb! :-)

De laatste hoorn gaat af... denk er nog even aan me als zeemeermin bij de kudde aan te sluiten... maar op den boot krijgen we nog ne warme choco en een koekske dus... :-)
We blijven nog even dobberen met het bootje om met ons kodakske pas echt op jacht te gaan, naar DE foto van ons leven uiteraard! Maar amai... wij op nen onstabielen boot en die dolfijnen maar krioelen daar beneden ons... Echt zot!

Eens terug aan wal nog een warm douchke en 't was weeral gepasserd se. Het was, hoe kan ik hem laten liggen, DOL-FIJN!!!

Maar eens terug aan den auto terug met beide voetjes op de grond... platte batterie!! Seb had de lichten laten aanstaan...



merci Marleen :-)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home