Saturday, April 08, 2006

Northland

En bij Rob en Annemie waren we echt weer met ons gat in de boter gevallen!
Mochten daar een paar dagen gratis logeren, douchen, internet, lekker eten... Vooral dat eten zal de Seb niet snel vergeten, na maanden op rijst, noodles of simpele pasta, hertenfilet met boontjes en aardappelen! Nog eens goeie kost :-)
De warme huiselijke sfeer deed ons meer dan deugd. Want ondertussen was het weer hier nog maar eens compleet omgeslagen... regen regen regen!
Nu we daar toch waren, maar ineens van de gelegenheid gebruik gemaakt om naar de plaatselijke garagist te gaan voor de nieuwe wof voor onze Bongo (lees 'control'). Rob en Annemie zijn daar al jaar en dag klant, misschien helpt het ons wel om erdoor te geraken... want ons raam, tja!
Raam goed vuil gelaten, zodat de kras misschien wat minder opviel, en de onschuldige toerist gespeeld die van niets wist.
En het heeft ons geholpen ook... na een uurtje reden we daar buiten met de nieuwe wof in ons handen. Enkel twee nieuwe ruitenwissers (voor het vuile raam denk), voor de rest was alles nog onder control!
Nu konden we er weer met een gerust hart tegenaan, klaar om het laatste stukje Nieuw Zeeland te doorkruisen.

Northland...
subtropisch paradijs… zonnig en warm klimaat, eilanden, beschutte baaien en gouden zandstranden… inderdaad, best wel iets om jaloers op te zijn ;-)

Gestopt bij de grootste Kauri bomen van 't land: 'the 4 sisters' en 'Tani Mahuta' (hier geven ze zelfs bomen ne naam, dachten dat wij al gek waren met onzen Bongo...). In ieder geval, groot waren ze wel, amai amai!
Dan via ninety-mile-beach verder naar boven gereden. Een strand, langer dan onze belgische kust, waarover je kan rijden! Wel rekening houden met de getijden en best in de sporen rijden van de voorgangers... maar twas zo is iets anders dan van die gravelweggetjes! Geen kat op heel dat strand... alleen wij! Echt graaf!
Onze bestemming was het meest noordelijke punt van Nieuw-Zeeland, Cape Reinga, waar de Tasmanzee en de Stille Oceaan samenkomen. Naart schijnt kan je dat verschil zien, voor ons was het gewoon heel veel water...

Terug naar onder afgezakt via de andere kant, de oostkust dus.
Spijtig genoeg terug via de gewone weg.
Van het ene dorpje naar het andere: Whangaruru, Kerikeri, Whatuwhiwhi, Ngunguru, Waipapakauri, enz. Ben, als ge nog ne naam zoekt voor uw hert... 't is de moment :-)
Zo kwamen we in Kawakawa... bekend voor zijn openbare toiletten. Ontworpen door ene Friedrich Hundertwasser, naart schijnt nen bekende kunstenaar. Echt waauw was het niet, maar in ieder geval origineler dan die int Gooreind.

Mooi weer, picknickske opt strand... Wat moet ne mens meer hebben?? Zalig gewoon! Vooral het uitzicht. Tientallen kleine eilandjes in het water en luxejachten tot en met... de Seb begon weeral te dromen :-)

Maar aan alle schoon liedjes komt een eind, en ook aan dat van ons... tijd om terug naar de drukke stad te rijden.



ps: laatste foto's NZ te vinden bij links

0 Comments:

Post a Comment

<< Home