Saturday, November 12, 2005

Teepee hangover

Vandaag met een lokale bus vertrokken naar Chiang Khong om dan normaal gezien 's anderendaags de boot te nemen naar Laos.
Chiang Khong heeft een hoofdstraatje en dat was het dan en dat noemen ze dan een STAD. Maar we voelen ons wel goed in van die mini-plaatsjes. Na de vermoeiende busrit (wij als enige niet-thai en waar we weer meer een attractie leken) de eerste de beste tuk tuk in en ons laten afzetten aan de bamboo guesthouse. Alletwee onze monden vielen weer open, waauw,... onze eigen bungalow, een bamboebed, hangmat, warm water en dit alles met zicht over de Mekhong-rivier. Wat moet ne mens nog meer hebben. Het leek wel het paradijs op aarde! En het kon helemaal ni op toen we 's avonds ons eten voor onze neus hadden. Plaatselijke vis met look en noodles met groentjes. OK, den uitbater was weer een hollander maar we hebben ons ondertss verzoend met onze speciale aantrekkingskracht voor Nederlanders. Hij was echt wel vriendelijk en wou ons zelfs de volgende dag mee op fietstocht nemen om ons de streek te tonen.
Terug naar de GH en ons voorgenomen om nog 1 laatste pintje (remember de mega-fles) te drinken als slaapmutsje. Aan de praat geraakt met de dochter des huizes, een heel mooi meisje dat ook heel goed engels sprak, alletwee moeilijk te vinden in Thailand. Ze nodigde ons uit om met haar mee te gaan naar haar stamkroeg: Teepee bar. Dachten wij gisteren de place to be gevonden te hebben en blijkt er hier ook 1 te zijn. Leuk cafeke (deed ons wa denken aant PH en mss voor de mannen van Brecht wa aan de kroon?) echt zo'n plaats waar alles kan. Samen met een stel amerikanen (1 van hen leek sterk op Jan Geysen, neef, maar dan met bril) en duitsers in de Sang Som gevlogen, dat is de rum van Thailand, echt wel lekker, zeker na al een paar van die thaise bieren... Er werd zelfs Manu Chao, RHCP en Iron Maiden gedraaid (Wittness the end aangevraagd maar ze hadden enkel disown :-)
Naar huis gestrompeld, bijna verdwaald en 's morgens met kleine black out en mega hangover wakker geworden. Wijselijk besloten ons nog eens om te draaien en onze twee dagen durende boottrip naar Laos uit te stellen naar maandag.
Tegen de middag toch maar gedouchd en op zoek naar een stevig ontbijt. Toch ni waar, tegen de middag houden de locals hier platte rust en is alles gesloten. Daar stonden we dan met lege maag en hoofdpijn van Thailand tot in Belgie en terug (en dat is voor Marie niet min!) Natuurlijk kwamen we de Hollander van gisteren tegen die al helemaal klaarstond om te gaan fietsen... Oh nee, het zal toch ni waar zijn zeker. Dan maar even gezegd dat Marie 'haar niet goed voelde' (haar gezicht sprak boekdelen en wrs wist hij goed genoeg hoe laat het was)
We hebben daar gelukkig nog iets te eten gekregen in zijn restaurant. Daarna Marie terug bed in en de Seb met een colake op ons priveterras gaan bekomen.
Het enige echte nuttige van die dag is dat we ons een nieuwe bijbel hebben aangeschaft, die van Laos.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home